fbpx

2 metode de lucru pentru a te elibera de atasamente

Poți avea absolut orice îți dorești în viața aceasta atât timp cât în interior nu depinzi de lucrul respectiv.

În articolul de aici făceam o descriere a ce înseamnă atașamentele, cum se manifestă ele, cum detașarea de atașamente duce la sfârșitul suferințelor, iar aici dădeam o listă a atașamentelor și a nivelurilor de atașament pentru a te ajuta să le recunoști.

În articolul prezent îți prezint două metode de lucru cu atașamentele, metode pe care le-am folosit personal. Spune-mi în comentarii sau pe email cum lucrezi tu cu atașamentele, cum faci ca să te eliberezi de ele.

În continuare, cele două metode:

 

1. Conștientizare prin rugăciune sau meditație.

Ca ajutor practic, în cartea a doua din seria „Diagnosticarea karmei” Lazarev sugerează o rugăciune. Ea poate fi rostită ca o rugăciune sau se poate folosi ca o meditație. Ajută mult la conștientizarea faptului că avem anumite atașamente și la detașarea de ele. Eu am folosit-o mult timp și mi-a făcut bine, de aceea o redau și aici.

„Doamne, Tată care m-ai creat, Iubirea este sensul vieţii mele şi fericirea mea supremă.

Şi toată fericirea pământească pe care o am şi o voi avea, pentru mine şi pentru urmaşii mei, să-mi fie doar mijloc de înmulţire a Iubirii.

Ştiu, Doamne, că tot ce mi se întâmplă şi mi se va întâmpla îmi este dat doar de la Tine şi sufletul meu acceptă totul cu iubire.”

Dacă stai să analizezi fiecare frază și sensul ei, îți dai seama că deja te-a ajutat să-ți schimbi perspectiva, să relativizezi totul, să te detașezi de atașamente, chiar dacă probabil efectul este de moment. Dar tocmai de aceea, prin repetiție, ajunge să intre în subconștient și să înceapă să lucreze singură.

Tot Lazarev zice la un moment dat că, după observațiile lui asupra structurilor karmice, o afirmație intră în subconștient după 40 de zile de repetiție. Am citit diferite studii însă care au încercat să determine câtă repetiție este necesară pentru ca un obicei să devină automat, adică să intre în subconștient, și nu se poate da o anumită perioadă. În funcție de persoană, de obicei și alte variabile, perioada de timp necesară poate varia considerabil. Deci fiecare trebuie să se observe și să vadă de cât timp are nevoie.

 

2. Conștientizare și observare interioară.

Personal am ajuns să recunosc destul de repede agresivitatea interioară generată de atașamente și ceea ce fac este să mă opresc și să mă observ puțin interior. Dacă ești cinstit cu tine, îți dai repede seama ce atașament ai în acel moment suficient de crescut încât să simți neliniște sau agresivitate.

Câteva sugestii de lucru:

  • Totul ține de exercițiu, de a dori să faci o schimbare. Fă-ți un obicei din a-ți observa mișcările sufletești pentru a ajunge să-ți recunoști atașamentele.
  • Poți începe prin a te raporta la lista atașamentelordin articolul de aici. Ulterior vei ajunge să le rafinezi și să le observi mai în detaliu.
  • În cazul în care îți este greu să identifici în interior un atașament, poți fi atent la ce îți vine din exterior de la ceilalți, la ce reacții îți trezesc ceilalți în relaționările zilnice. Vezi aici detalii despre acest proces.
  • Bine este să îți conștientizezi atașamentele încă din fașă, pentru a nu ajunge să se dezvolte, să ajungă în stadii dezvoltate sau chiar extreme, când ruperea atașamentului din exterior vine cu multă suferință.
  • Acest proces este unul continuu pe toată durata vieții. Nu poți spune că ai scăpat de un atașament odată pentru totdeauna, ci trebuie să fii permanent atent, să te analizezi și să te observi interior.
  • În concluzie, pentru eliberarea de atașamente, dar și pentru orice exercițiu de autocunoaștere și dezvoltare interioară, mantra este: analizează-te, analizează-te, analizează-te.

 

Observă-te interior, fii permanent conștient de tine!

 

 

Poți avea absolut orice îți dorești în viața aceasta atât timp cât în interior nu depinzi de lucrul respectiv. În articolul de aici făceam o descriere a ce înseamnă atașamentele, cum se manifestă ele, cum detașarea de atașamente duce la sfârșitul suferințelor, iar aici dădeam o listă a atașamentelor și a nivelurilor de atașament pentru…

Poți avea absolut orice îți dorești în viața aceasta atât timp cât în interior nu depinzi de lucrul respectiv. În articolul de aici făceam o descriere a ce înseamnă atașamentele, cum se manifestă ele, cum detașarea de atașamente duce la sfârșitul suferințelor, iar aici dădeam o listă a atașamentelor și a nivelurilor de atașament pentru…

4 thoughts on “2 metode de lucru pentru a te elibera de atasamente

  1. Buna…imi place mult tot ce am gasit in acest loc…as avea nevoie de unele sfaturi…simt ca ai putea sa ma ajuti…daca ai timp…nu stii daca postarea asta este publica asa ca iti las o adresa de mail…
    Multumesc pentru tot. Zi frumoasa !

  2. Apreciez foarte mult ceea ce faci si iti doresc multa sanatate, armonie, pace si prosperitate. Ma regasesc in cele scrise de tine si iti multumesc pentru lectiile profunde pe care ni le impartasesti. Avem nevoie de mai multi oameni generosi ca tine .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *