fbpx

10 carti care m-au impresionat despre calatoria sufletului

Fiecare dintre cărțile pe care le-am citit despre călătoria sufletelor în perioada dintre vieți, sau în viețile anterioare, creează imagini foarte plastice și aduc o multitudine de informații despre această perioadă.

Cât sunt de corecte aceste imagini nu vom ști până nu vom trece pragul. Consider că fiecare autor accesează informațiile despre ce este dincolo și le aducc aici trecându-le prin filtrul personalității sale, a maturității spiritului său, a educației și viziunii asupra vieții pe care a dobândit-o în această viață.

Dar cred că citind aceste cărți ne pregătește sufletul pentru ce avem de făcut aici, cât și pentru „marea trecere”, iar fiecare își creează propria lui imagine despre ce este dincolo în funcție de amintirile sufletului său, de imaginile cu care rezonează acesta din cărțile citite, indiferent cât de diferite se prezintă acestea în cărțile citite.

 

1. Teosofie – Rudolf Steiner

teosofiaTeosofia este o lucrare fundamentală a ştiinţei spiritului – Antroposofia -, a cărei lectură şi studiu sunt indispensabile pentru înţelegerea oricărui domeniu aparţinând acestei ştiinţe. Ea descrie întreaga existenţă a fiinţei omului în cele două perioade alternative: viaţa dintre naştere şi moarte şi cea dintre moarte şi o nouă naştere. Tematică străveche, prelucrată la nivelul cultural al lumii civilizate actuale, cartea dezvăluie cunoştinţe care au constituit domeniul specific al ştiinţelor oculte dintotdeauna.”

Cartea în librărie / Cartea online gratis

 

2. Știința ocultă – Rudolf Steiner

stiintaoculta„După lectura Teosofiei lui Rudolf Steiner care dă o imagine completă a alcătuirii ființei umane, bază a antropologiei antroposofice, Știința ocultă oferă prilejul unei adânciri a cunoștințelor însușite, prin integrarea lor într-un tablou grandios al evoluției umanității. Prezentarea coerentă a etapelor evolutive ale Pământului, în paralel cu evoluția treptată a ființei umane, se constituie într-un fundament solid pentru înțelegerea modernă a tuturor problemelor legate de istoria trecută a umanității și de perspectivele evoluției actuale și viitoare. ”

Cartea în librărie / Cartea online gratis

 

3. Călătoria sufletelor – Michael Newton

michael-newton-calatoria-sufletelor„Această carte remarcabilă revelează pentru întâia oară misterul vieţii de după moartea pământească, ceea ce se întâmplă cu sufletul în lumea spiritelor. Dr. Michael Newton, hipnoterapeut cu o experienţă de peste 30 de ani, a dezvoltat o tehnică proprie de hipnoză pentru a ajunge la amintirile ascunse ale subiecţilor săi despre viaţa de dincolo de moarte.”

Cartea oferă o mulțime de detalii despre călătoria de la moarte în lumea spiritelor și înapoi la întrupare, despre cum se întâmplă această călătorie, descrie ce fac spiritele în perioada dintre vieți, cum ne alegem scenariul vieții următoare, relațiile cu alte suflete, cu ghizii spirituali etc.

Este plină de informații și creează o imagine foarte plastică referitoare la tărâmul „fără dor” cum îl numeau strămoșii noștri.

Cartea în librărie

 

4. Destinul sufletelor – Michael Newton

Destinul_sufletelor_carteadaathCartea continuă descrierile din Călătoria sufletelor, cu alte cazuri și urmărind subiecte și descrieri noi, cum ar fi scopul nostru pe pământ, ghizii spirituali, sufletele pereche, alegerea familiei și a prietenilor, a oameniilor și situațiilor cu care ne vom întâlni în viața următoare etc.

Cartea în librărie

 

5. Viața dintre vieți – Michael Newton

viata dintre vieti„Această carte este în primul rând un “ghid practic”, în care am reunit şi explicat pas cu pas procedurile pe care lc-am considerat a fi cele mai utile pentru atingerea amintirilor clienţilor din viaţa lor din lumea spiritelor. Iar dacă prezentul volum se doreşte a fi un text metodologic util, ce se adresează profesioniştilor cu experienţă în domeniul hipnozei, el conţine şi noi studii de caz, ce nu au fost cuprinse în precedentele mele lucrări Journey of Souls (Călătoria sufletelor) şi Destiny of Souls (Destinul sufletelor). Aceste noi studii de caz, precum şi întrebările pe care le-am folosit pentru a impulsiona procesul vizualizărilor spirituale, vor fi, poate, pe placul cititorilor care au apreciat celelalte două cărţi amintite. Cele trei volume laolaltă reprezintă o trilogie dedicată cercetării vieţii dintre vieţi.”

Cartea în librărie / Cartea online gratis

 

6. Același suflet, multe trupuri – Brian L. Weiss

acelasi-suflet-multe-trupuri_1_produsAceasta nu este o carte despre viața dintre moarte și naștere, cât este o carte despre vieți anterioare. Autorul, psihoterapeut de meserie, își regresează pacienții prin hipnoză în vieți anterioare și în posibile vieți viitoare, vindecându-le astfel traumele și problemele din viața aceasta.

Este o carte plină de studii de caz, cu multe povești despre vieți anterioare și legătura cu viața actuală. Este fascinantă și citind-o faci singur legături cu anumite aspecte ale vieții tale și ceea ce probabil ți s-a întâmplat ție în vieți anterioare. Este ca și cum intri într-o hipnoză ușoară citind cartea și îți descoperi propriile tale vieți anterioare.

De același autor pe aceleași teme am mai citit și Dacă dragoste nu e, nimic nu e și Multe vieți, mulți maeștri, dar nu m-au impresionat la fel de mult deși au și ele valoarea lor și fiecare rezonează cu ce are el nevoie.

Cartea în librărie

 

7. Cercetări în lumea nevăzută – George Văsîi și Maica Veronica

indexCe-am mai iubit și cartea asta! Citind-o aveam un sentiment de parcă stăteam în prezența unui sfânt înconjurat într-o aură de lumină, pace și căldură sufletească. Și deși nu prea mai cred că în viața de după moarte lucrurile sunt așa cum sunt descrise în carte, nu pot să nu păstrez un sentiment mistic față de maica Veronica.

Cartea în librărie / Cartea online gratis (vol. 2 și vol. 3)

 

8. Din tainele vieții și ale universului – Scarlat Demetrescu

imagesUna dintre primele cărți de spiritualitate pe care le-am citit care avea o abordare mai științifică a modului cum realiza cercetarea. Cartea este destul de mare și abundă de informații despre lumea de dincolo, despre structurarea universului și despre alte taine ale vieții și ale morții. Foarte impresionată eram citind-o.

Cartea în librărie / Cartea online gratis

 

9. Îmbrățișată de lumină – Betty J. Eadie

imbratisatadeluminaEste o poveste simplă și minunată bazată pe experiența din moartea clinică a autoarei. Povestea este foarte luminoasă într-adevăr, prin tonul și prin energia pe care o transmite. M-am simțit revigorată și umplută de energie și de încredere.

Cartea în librărie / Cartea online gratis

 

 

10. Acasă cu Dumnezeu – Neale Donald Walsch

acasa-cu-dumnezeu---intr-o-viata-care-nu-se-sfarseste-niciodata_1_fullsizeNeale este mai cunoscut pentru cărțile sale „Conversații cu Dumnezeu”. Cumva nu am ajuns niciodată să le citesc, dar am citit „Acasă cu Dumnezeu”. Spre deosebire de Conversații, unde înțeleg că abordează diverse probleme, Acasă abordează problema vieții de după moarte, existența acesteia și o perspectivă asupra acesteia. Este scrisă pe un ton cald, chiar ca un bunic care-ți spune povești cu tâlc. Și are răspunsuri care dau un plus de asigurare și liniște vizavi de viața după moarte, chiar pentru un om convins de existența continuității sufletului cum sunt eu.

Cartea în librărie.

 

Tu ce cărți mai cunoști pe această temă?

 

4 Comments, RSS

  1. Florin

    dar de sfintii Optinei care sunt fii duhovnicesti ai Sf.Paisie de la Neamt nu ati auzit?nu pierdeti vremea in miscari in intuneric:Cuviosul Serafin Rose!

  2. alin

    Profetia de pe Thiaouba- Michel Desmarquet
    Face mai mult decat toate cartile de gen scrise vreodata.Este incredibila

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*