fbpx

10 carti de spiritualitate pe care le-am iubit

De prin anul 2000 de când am descoperit tărâmul fermecat al spiritualității și dezvoltării spirituale, am citit foarte multe cărți în domeniu, mai mult sau mai puțin structurat, după recomandări și după ce am găsit și ce mi-a atras privirea la momentul respectiv.

Relația cu ele a fost ca și cu oamenii: unele au fost doar scurte încrucișări de drumuri, de la unele am învățat ca de la profesori, pe unele le-am îndrăgit ca pe prieteni. Dar sunt și cărți pe care le-am iubit, pe care le-am citit cu sufletul. Chiar dacă cu informațiile din unele din ele nu mai sunt de acord, cărțile mi-au rămas în continuare dragi în suflet.

În continuare vreau să amintesc 10 dintre ele, în ordine alfabetică (mai puțin Rugăciunea broaștei care s-a strecurat pe locul 3 și am văzut târziu, dar las așa, dacă tot vrea ea să fie în top). Nu vreau să le fac o prezentare, ci să scriu două vorbe la fiecare despre ce mi-a plăcut mie mai mult la ele. În plus o să pun, acolo unde am găsit, legătură către librării online, pentru prezentări ale cărților și pentru a le putea comanda să le citești și tu.

1. Alchimistul – Paulo Coelho

alchimistul

A fost prima carte de Coelho citită și, deși am mai citit câteva, niciuna nu mi-a mai ajuns la suflet. Mi-a plăcut pentru că m-am regăsit în căutarea eroului principal, în drumul lui către comoara sufletească, îndemnul de a ne realiza destinul și ideea că universul conspiră la realizarea destinului nostru. Parcă m-am simțit mai liniștită că nu o să ratez momentul și o să fiu ajutată să îmi împlinesc destinul, pe de o parte, dar și că ceea ce mi se întâmplă trebuie să fie parte din destinul meu, pe de altă parte.

Cartea în librărie, cu descriere.

 

2. Arta de a iubi – Don Miguel Ruiz

Arta-de-a-iubi-Don-Miguel-RuizAtât de mult mi-a plăcut cartea aceasta când am citit-o că deși o împrumutasem de la o prietenă nu-mi venea să i-o mai dau înapoi de frică să n-o mai găsesc. Care prietenă mi-a și făcut-o cadou când m-a văzut ce entuziasmată sunt de ea.

Citind-o aveam momente de „aha!” și de „așa e!” la fiecare pagină. În principiu cartea vorbește despre iubirea necondiționată. Nu mai știu dacă este vorba numai de iubirea în cuplu sau și despre altfel de iubiri, dar eu am perceput-o ca fiind despre iubirea de cuplu și așa mi-a rămas în minte. Aș putea să verific sau să o recitesc, dar nu vreau să-mi stric amintirea frumoasă despre ea. Ca și cum mi-ar fi teamă că dacă o reiau, aș citi-o cu mintea acum și i-ar distruge aerul mistic în care a rămas în amintirea mea.

Cartea în librărie, cu descriere. / Cartea în variantă online, gratis.

3. Rugăciunea broaștei – Anthony de Mello

rugaciunea broastei

Genul acela de carte de „înțelepciune la minut”, în povestioare scurte și amuzante, dar care (te) lucrează în fundal și te ajută să pătrunzi adevăruri spirituale când te aștepți mai puțin.

Cartea în librărie, cu descriere. / Cartea în variantă online, gratis.

 4. Cercetări în lumea nevăzută – George Văsîi și Maica Veronica

index

Ce-am mai iubit și cartea asta! Citind-o aveam un sentiment de parcă stăteam în prezența unui sfânt înconjurat într-o aură de lumină, pace și căldură sufletească. Și deși nu prea mai cred că în viața de după moarte lucrurile sunt așa cum sunt descrise în carte, nu pot să nu păstrez un sentiment mistic față de maica Veronica.

Cartea în librărie, cu descriere. / Cartea în variantă online, gratis. (vol. 2 și vol. 3)

5. Diagnosticarea karmei – Serghei Nikolaevici Lazarev

iubirea

Cărțile mele de căpătâi în ceea ce privește dezvoltarea spirituală și printre puținele cărți de spiritualitate pe care le simțeam efectul chiar în timp ce citeam. Sunt cărți vii, care lucrează foarte concret asupra structurilor karmice pentru curățarea lor.

Cartea în librărie, cu descriere. / Cartea în variantă online, gratis. (Vol. 1, pentru a începe)

   6. Din tainele vieții și ale universului – Scarlat Demetrescu

images

Una dintre primele cărți de spiritualitate pe care le-am citit care avea o abordare mai științifică a modului cum realiza cercetarea. Cartea este destul de mare și abundă de informații despre lumea de dincolo, despre structurarea universului și despre alte taine ale vieții și ale morții. Foarte impresionată eram citind-o.

Cartea în librărie, cu descriere. / Cartea în variantă online, gratis.

7. Inițierea – Elisabeth Haich

initierea

Acesta este un roman inițiatic despre o femeie care și-a accesat o viață anterioară în Egiptul antic, viață în care a vrut să treacă prin inițierea egipteană în piramidă. Fascinant și rezonam foarte mult cu subiectul inițierilor antice, aveam un sentiment nu chiar de deja-vu, dar de recunoaștere cumva, inclusiv a eșecului inițierii dat de graba cu care și-a dorit să treacă prin această experiență deși nu era pregătită. (Nu am stricat nimic din suspans prin descrierea de aici, se poate citi romanul.)

Cartea în librărie, cu descriere. / Cartea în variantă online, gratis.

8. Jocul vieții – Florence Scovel Shinn

 joculvietiiO fițuică de carte, plină de înțelepciune de viață, despre viață și cum să o „joci”, despre succes și prosperitate. Chiar trebuie să o reiau. Mi s-a părut o carte de bază la momentul respectiv. Pentru mine așa a și fost.

Cartea în librărie, cu descriere. / Cartea în variantă online, gratis.

  9. Leul roșu – Maria Szepes

leulrosu

Alt roman despre vieți anterioare reamintite și retrăite. Șocant și ce m-a marcat a fost faptul că eroul principal trecea de la o viață la alta fără să își uite viețile anterioare. Mult mai dificil și terifiant decât ne imaginăm, mai ales să nu uiți toate prostiile spirituale pe care le-ai făcut și tot ce ai suferit din partea altora. Abordează și subiectul alchimiei și al alchimiștilor, foarte apropiat sufletului meu.

Cartea în librărie, cu descriere.

 10. Pescărușul Jonathan Livingstone – Richard Bach

pescarusul

O poveste frumoasă despre un pescăruș care vrea să-și depășească limitele și condiția de pescăruș, care vrea să fie mai mult decât mulțimea. Clar o poveste cu care poate rezona oricine, mai ales o persoană interesată de spiritualitate și care vrea să „zboare” spre profunzimile spiritului.

Cartea în librărie, cu descriere. / Cartea în variantă online, gratis.

 Citește în continuare Încă 10 cărți de spiritualitate pe care le-am iubit.

Cărți de Spiritualitate la reducere! AICI și AICI

De prin anul 2000 de când am descoperit tărâmul fermecat al spiritualității și dezvoltării spirituale, am citit foarte multe cărți în domeniu, mai mult sau mai puțin structurat, după recomandări și după ce am găsit și ce mi-a atras privirea la momentul respectiv. Relația cu ele a fost ca și cu oamenii: unele au fost…

De prin anul 2000 de când am descoperit tărâmul fermecat al spiritualității și dezvoltării spirituale, am citit foarte multe cărți în domeniu, mai mult sau mai puțin structurat, după recomandări și după ce am găsit și ce mi-a atras privirea la momentul respectiv. Relația cu ele a fost ca și cu oamenii: unele au fost…

22 thoughts on “10 carti de spiritualitate pe care le-am iubit

 1. Întrebare: Nu mai crezi sau nu prea mai crezi în ce scrie in cartea ”Cercetări in Lumea nevazuta”

  1. Nu prea mai cred.

   Pe de o parte pentru ca am citit mai demult cartea si nu imi mai amintesc tot. Iar cartea e plina de informatii si nu le pot respinge pe toate.

   Pe de alta parte am ajuns sa cred ca toate imaginile pe care ni le facem despre lumea de dincolo tin de lumea formei. E normal, ne imaginam totul din interiorul lumii spiritelor formei sau Exousiai (vezi ierarhiile ceresti de la dionisie pseudo-areopagitul). Si atunci, raiul, iadul, cerurile etc. sunt o etapa in calatoria sufletului. Pana iese din lumea formei. Si intra mai adanc in lumea spirituala.

   Unde cine stie ce o fi. Om muri si om vedea…

 2. Felicitari pentru articol, draga Oana Munteanu! Fiecare are drumul sau pe Calea ce ne duce la Adevar spre a afla ce si cum e cu Viata , cartile ce ti-au fost harazite tie sunt minunate si de asemenea si cartile pe care le-am citit eu sunt fascinante, de aceea te rog sa-mi permiti sa-ti spun ca mie mi-a schimbat viata CURSUL DE MIRACOLE- un curs pe care l-am cumparat din librarie, acesta a fost declansat trezirea mea din iluzia acestei lumi! Il recomand tuturor cautatorilor si initiatilor in ale spiritualitatii! De asemenea cartile lui Nikos Kazantzakis, in special Raport catre El Greco, Ultima ispita a lui Cristos, sunt extraordinare, autorul insusi fiind de-a lungul vietii sale un cautator. Va imbratisez si va trimit un gand bun, plin de iubire!

 3. Buna Oana. Iti recomnad sa citesti “Un pamant nou”, “Puterea prezentului” scrise de Eckhart Tolle.
  Numai bine.
  Vali

 4. Buna,foarte bun articolul,eu am citit cateva din cartile lui lazarev,nu cred in reincarnare,dar In rest sunt minunate,mi au sccimbat conceptia despre divinitate ,dar din pacate nu sunt capabila sa/mi aplic nimic.

 5. Recomandarea mea. Michael Newton – Calatoria Sufletelor, si eventual continuarea cu Destinul Sufletelor. Sau cartile lui Dolores Cannon care din pacate sunt doar in engleza.

 6. Da cartile sunt extraordinare -am avut sansa sa le parcurg pe toate…si -i multumesc CERULUI ca m-a *indrumat* catre ele..in anul 2000 un om de bine mi-a pus in mana o carte(prima din seria ezoterismului) si m-a intrebat daca vreau s-o citesc ..era primul vol din seria celor 12 =KARMA a lui Lazareev=cartea m-a zguduit si mi-am dat seama cat de fals am trait pana atunci…si cumva o *voce interioara * mi-a zis =Aurele nu mai merge asa ..tre sa-ti faci *curatenie* in interior..si in Alchimistul spune f frumos ca aunci cand iei o hotarare justa in tin ..UNIVERSUL te sprijina…si de atunci sau intamplat multe =au fost cei mai grei ani din VIATA mea ,dar si cei mai frumosi..si am de gand sa continui..

 7. Buna, te-am cunoscut astazi pe tine si prietenii tai. Esti frumoasa si luminoasa. Nu e intimplator pentru noi toti ca am ales acest moment istoric al planetei, pentru a face noi experiente. Si cu asta afirm, fara umbra
  de dubiu, ca noi toti am avut deja multe alte vieti pe acesta planeta sau pe altele si cum spuneam mai devreme, meritam toti sa fim aici acum, pentru cresterea nostra spirituala si personala.

 8. Le-am citit aproape pe toate , fiecare la momentul ei m-a ajutat pe drumul meu spiritual.
  Va recomand din tot sufletul o carte care mi-a dat raspunsuri la multe intrebari :
  Joe Dispenza – Antreneaza-ti creierul.
  Eu nu prea am incredere in cei din America , mi se pare ca nu sunt sinceri si toate cartile sunt scrise pentru bani , nu au nici un pic de suflet pus in ele, insa aici este diferit.
  Este o carte scrisa pe baza experientei lui ( a avut un accident la un moment dat ).
  Am experimentat si la mine a avut efect. Avand in vedere ca am o tumora de 10 cm la parotida stanga care a inceput sa dea inapoi. Aceasta carte a aparut pentru mine tocmai cand ma rugam pentru un tratament ca sa nu fie nevoie de operatie .
  Sper sa va ajute si pe voi cum m-a ajutat pe mine , pentru ca l-a mine a fost o deblocare si o intelegere mai profunda pe mai multe planuri .
  Si Oana pe mine blogul tau m-a inspirat si iti multumesc, ma tot gandesc sa-ti spun sa faci din el un loc de intalnire al oamenilor care trec prin transformarile astea atat de dureroase uneori. Sa vina aici si sa – si spuna experientele lor sa ajute cu o vorba pe cei care au nevoie . habar nu am mi-a venit in cap si am vrut sa-ti spun. Esti un om frumos si se simte sufletul tau aici . Iti multumesc , pup.

 9. JAMES REDFIELD-“Profetiile de la Celestine” si pana la ultima”Latul spiritual al vietii” pentru mine au fost interesante .Pentru copiii cartile lui Enrique Barrios etc

 10. Este foarte bine ca testați informațiile transmise prin scrierile cărților de mai sus sau de ce nu si altele pe care le lecturati.
  Bine si corect pentru fiecare, este sa urmează calea cu care acesta rezonează cel mai bine.
  Probabil că cel puțin una dintre toate căile pe care mergem in viață să se dovedească la final ca fiind in zadar, însă atâta timp cât drumul parcurs este cel pe care consideri ca este bun, corect si pe “gustul” tău, nu te mai întreba dacă este sau nu corect sau in concordanță cu o carte sau alta.
  Pur si simplu creează drumul pe care îți dorești să mergi.
  Succes tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *