fbpx

30 de zile de recunostinta

Citeam un articol care spunea că un grup de cercetători din cadrul Universității Pennsylvania au realizat un studiu prin care încercau să afle care sunt elementele-cheie care ne determină fericirea, concluzionând că unul dintre cele mai importante elemente este recunoștința față de cei care i-au influențat viața.

Despre recunoștință și importanța acesteia auzi peste tot, cu atât mai mult de la Secretul încoace, unde se pune accent pe importanța recunoștinței în general, pe a cultiva o stare generală de recunoștință vizavi de tine și de viața ta, de tot ceea ce ai.

Pare de mare bun simț să fie așa. Mai cred și că sufletul are nevoie să fie hrănit cu emoții pozitive din cele mai profunde, cum ar fi recunoștința, venerația, admirația, pentru a crește și a se dezvolta armonios.

Dar uneori mi se pare că recunoștința funcționează cam ca entuziasmul: te umple de o stare pozitivă, de energie pozitivă pe moment sau pentru o perioadă relativ scurtă de timp, iar apoi dispare, neavând efecte pe termen lung.

Poate doar dacă ajungi să-ți faci un obicei din a experimenta această stare de recunoștință și să ajungi să ai o concepție de viață care să difuzeze de la aceasta, o stare în care să vezi orice lucru bun sau orice încercare a destinului ca un dar de la divinitate.

Întrucât cred că teoretic s-ar putea argumenta oricare parte, m-am gândit să fac un experiment. Astfel, în fiecare zi voi petrece câteva momente să trăiesc și să îmi exprim conștient starea de recunoștință. Pentru moment nu vreau să mă limitez la ceva anume, ci îmi voi exprima recunoștința în fiecare zi față de ceea ce simt în momentul respectiv. Voi încerca să acopăr o paletă cât mai largă, de la divinitate la natură, la oameni, la experiențe pozitive sau negative, din prezent sau trecut etc.

Pentru început îmi stabilesc o perioadă de o lună de practică, după care voi evalua rezultatele și îmi voi prezenta într-un articol concluziile și observațiile.

Pentru a avea un impact mai profund, voi scrie într-un jurnal aceste momente de recunoștință și voi încerca să mă observ interior, ce mișcări sufletești se petrec pe moment sau după un timp pe parcursul lunii, dar și modificările care ar putea surveni în exterior în viața mea și pe care le voi simți conectate cu manifestarea recunoștinței, asta în cazul în care vor exista astfel de schimbări în exterior.

După o lună poate voi prelungi experimentul pe perioade mai lungi, de 3 luni etc., în funcție de succesul acestuia.

 

Vrea cineva să înceapă un astfel de experiment și să îl facem împreună? Abia putem discuta despre el și ne putem susține reciproc.

 

 

4 Comments, RSS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*