fbpx

7 clipuri video (TED Talks) despre Fericire

1. Rick Warren despre a trăi viaţa cu sens

http://www.ted.com/talks/rick_warren_on_a_life_of_purpose.html  (21 min 06 sec)

Pastorul Rick Warren, autorul cărţii “The Purpose-Driven Life” (Viaţa ghidată de ţeluri), reflectă pe baza propriei crize de ţel, la începutul succesului nebun al cărţii sale. El îşi explică credinţa că intenţiile lui Dumnezeu pentru fiecare din noi, sunt ca noi să ne folosim talentul şi influenţa pentru a face lucruri bune.

 

2. Dan Gilbert se întreabă: De ce suntem fericiţi?

http://www.ted.com/talks/dan_gilbert_asks_why_are_we_happy.html  (21 min 16 sec)

Dan Gilbert, autorul cărţii Stumbling on Happiness, contestă ideea că vom fi nefericiţi dacă nu obţinem ceea ce ne dorim. “Sistemul imunitar” al psihicului nostru ne permite să fim cu adevărat fericiţi chiar şi atunci când lucrurile nu merg aşa cum le-am plănuit.

 

3. Ron Gutman: Puterea ascunsă a zâmbetului

http://www.ted.com/talks/ron_gutman_the_hidden_power_of_smiling.html  (7 min 26 sec)

Ron Gutman analizează o serie de studii despre zâmbet și dezvăluie câteva rezultate surprinzătoare. Știați că zâmbetul poate fi un element de predicție pentru durata vieții sau că un simplu zâmbet are un efect semnificativ asupra stării de bine? Pregătiți-vă să vă folosiți mușchii faciali pe măsură ce aflați mai multe despre acest comportament contagios.

 

4. Graham Hill: Mai puține lucruri, mai multă fericire

http://www.ted.com/talks/graham_hill_less_stuff_more_happiness.html  (5 min 50 sec)

Scriitorul și designerul Graham Hill întreabă: Poate posesia mai puținor lucruri, într-un spațiu mai redus, să conducă spre mai multă fericire? El susține ideea ocupării unui spațiu mai redus, și enumeră trei reguli pentru a vă edita viața.

 

5. Matt Killingsworth: Vrei să fii fericit? Rămâi în momentul prezent

http://www.ted.com/talks/matt_killingsworth_want_to_be_happier_stay_in_the_moment.html  (10 min 16 sec)

Când sunt oamenii mai fericiți? Pentru a aduna date răspunzând la acestă întrebare, Matt Killingsworth a programat o aplicație, Track Your Happiness, care dă posibilitatea oamenilor să raporteze cum se simt în timp real. Printre rezultatele surprinzătoare: suntem adesea mai fericiți când suntem concentrați la momentul prezent. Reversul monedei: cu cât lăsăm mintea să rătăcească, cu atât suntem mai nefericiți. (Înregistrat la TEDxCambridge.)

 

6. David Steindl-Rast: Vrei să fii fericit? Fii recunoscător

http://www.ted.com/talks/david_steindl_rast_want_to_be_happy_be_grateful.html  (14 min 30 sec)

Un lucru pe care toţi oamenii îl au în comun este că fiecare vrea să fie fericit, spune Fratele David Steindl-Rast, un călugăr şi învăţat interreligios. El sugerează că fericirea se naşte din recunoştinţă. Astfel, ne oferă o lecţie inspiraţională prin simplul fapt de a încetini ritmul vieţii, să priveşti încotro mergi şi mai presus de orice lucru, să fii recunoscător.

 

7. Mihaly Csikszentmihalyi despre flux

http://www.ted.com/talks/mihaly_csikszentmihalyi_on_flow.html (18 min 59 sec)

Mihaly Csikszentmihalyi întreabă “Ce face ca o viaţă să merite să fie trăită?” Observând că banii nu ne pot face fericiţi, el se uită la cei care găsesc plăceri şi satisfacţie durabilă în activităţi care îi aduc într-o stare de flux.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*