fbpx

Atasamentul de scop sau rezultat

Atunci când îți dorești un anumit rezultat al acțiunilor tale sau care te privesc pe tine și nu poți accepta cu sufletul împăcat altă finalitate înseamnă că ești atașat de rezultat.

Atunci când ai un scop, o dorință, un țel în viață și neîndeplinirea lui nu te lasă cu pace în suflet, ești atașat de scop sau de rezultat.

Este bine să ai scopuri, țeluri și idealuri în viață. Nu putem trăi toți, în permanență în perfectă comuniune cu Universul, în inspirație divină.

Toate marile religii și marii învățați spirituali predică „datul drumului”.

Dacă vrei să ajungi într-un loc, dar viața te duce altundeva, împotriva eforturilor tale, las-o să te ducă acolo! Bucură-te de călătorie! Privește pe geam și admiră peisajul. Poate în final vei ajunge chiar unde voiai tu, dar pe altă cale decât vedeai tu posibil. Sau te duce altundeva, unde trebuie să ajungi de fapt. Ai încredere!

Când te vei opri și vei realiza cât de perfect este totul, îți vei lăsa capul pe spate și vei zâmbi privind cerul. Buddha

Ca să îți dai seama dacă ai atașamente, în cazul acesta de rezultat, este important să fii atent la semnalele tale interioare. Dacă simți rezistență interioară vizavi de modul cum evoluează o situație, dacă ai sentimente negative, dacă nu poți să dai drumul și vrei musai să se întâmple cum vrei tu, e evident că ai atașamente. Uneori pot fi chiar mult mai subtile, nu trebuie să fie mereu o luptă interioară dură. Sentimentul de rezistență poate fi de intensități diferite. Fii numai atent în interiorul tău și îl vei vedea.

Și apoi poți să te eliberezi de atașament, să lași rezultatul în mâinile divine și să ai încredere. Poți la modul cât mai propriu să îi zici lui Dumnezeu că îi lași Lui să rezolve situația așa cum știe mai bine și că tu ai încredere și accepți cu iubire orice desfășurare a acțiunii.

În drumul nostru către Iubire trebuie doar să ne eliberăm de atașamente.

Una dintre convingerile mele este că nu trebuie să ne luptăm în viața asta să ajungem nicăieri. Trebuie numai să lăsăm controlul celui care știe drumul și noi să depunem toate eforturile ca să facem ceea ce avem de făcut în momentul Acum. Dar Frica mă face și pe mine iară și iară să mă îndoiesc și să rezist. Și iar revin, pentru o secundă, la inspirație, și apoi iar rezist. Probabil că asta este una dintre lecțiile mele principale în viața asta și tot trebuie să o învăț și iar să o învăț.

Și cel mai bine înveți o lecție atunci când o explici altuia.

Așa că… Trăiește și lasă-te trăit! Ai încredere!

Învață să iubești și bucură-te!

Să ai pace interioară dincolo de orice imaginație omenească!

 

2 Comments, RSS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*