fbpx

Liniste sfanta. Cum poti in perioada Craciunului sa te descoperi pe tine si menirea ta

Intrarea pe tărâm sacru

De la Sfântul Nicolae până la Sfântul Ioan am pășit în luna sacră. Este perioada din an în care lumea spirituală se află cel mai aproape de Pământ.

Și această apropiere nu este una metaforică, ci este una reală. Pe parcursul unui an calendaristic ființa Pământului se dilată și se contractă ca într-o respirație. La solstițiul de iarnă este momentul maxim de inspirație, iar la solstițiul de vară, cel maxim de expirație. În momentul inspirației, învelișul eteric și cel sufletesc se retrag spre mijlocul Pământului. Astfel, forțele eterice, forțe care creează viața se retrag. În același timp se retrage învelișul sufletesc, la marginea căruia se află lumea spirituală.

În această perioadă, lumea spirituală se află deci cel mai aproape de noi și îi putem simți influența cât se poate de viu, chiar și fără a fi conștienți de asta. Putem să ne gândim numai la faptul că în această perioadă oamenii în general devin mai buni, mai generoși, mai deschiși către semenii lor, mai prompți la a-i ajuta pe ceilalți.

Este și o perioadă în care problemele sufletesc-spirituale nerezolvate în timpul anului încep să apese mai greu și se adâncesc tristețile, depresiile. La contactul cu lumina spiritului, întunericul din noi intră în combustie.

Autoevaluare și planificare

În această perioadă apropierea de lumea spirituală ne ajută să fim inspirați. Este perioada optimă în care să ne evaluăm și să ne creăm. Profitați de această perioadă pentru evoluția personală:

  • Puneți-vă la masă cu o foaie și un pix, liniștiți-vă, faceți o rugăciune sau rugați-vă îngerii să vă ajute, să vă inspire și să vă trimită informația de care aveți nevoie. Chiar dacă nu tot ce veți scrie va fi inspirat, sigur se vor strecura și informații insuflate de îngeri și în timp le veți recunoaște, pentru că acestea au o forță diferită, chiar prin forța și claritatea cu care vă rămân în memorie.
  • Faceți retrospectiva anului care a trecut: ce am învățat, ce mi s-a întâmplat, de ce etc.
  • Faceți planul pentru anul care vine; stabiliți unde vreți să ajungeți, ce vreți să realizați. Scrieți acest plan. Măcar ideile principale. Fiind un moment în care sunteți ghidați, veți accesa informații esențiale pentru voi, chiar dacă nu vi se par. Iar în timpul anului următor poate vă luați cu viața și uitați ce este important pentru sufletul vostru. Și uitându-vă din când în când pe ce ați scris acum, vă reamintiți să reveniți la esențial.
  • Dacă nu aveți dispoziția sau inspirația necesară pentru a face un plan, nu vă opriți din cauza asta. Scrieți ce vă vine în minte, lăsați-vă inspirați, scrieți chiar fără să gândiți, să intrați într-un flux supraconștient. Ulterior puteți să structurați informația care a venit.
  • Concentrați-vă pe 2-3 idei principale sau sintetizați toate informațiile care v-au venit în 2-3 direcții principale. Astfel nu riscați să vă risipiți eforturile în anul care vine și să vă puteți atinge scopurile. Apoi puteți detalia aceste idei principale în idei secundare și în puncte de lucru. Adică să vă stabiliți obiective anuale, lunare și chiar și zilnice – pașii mici, dar cei mai importanți pe care să-i faceți zilnic.
  • Puteți, de asemenea, face pași importanți în procesul de autocunoaștere: scrieți întrebările care vă frământă legate de ființa voastră. Puneți întrebările în același proces de scriere „automată”. Și apoi puteți medita la informațiile pe care le-ați revelat sau care vi s-au revelat.
  • Acum este momentul oportun pentru creație de orice fel, începând sau terminând cu creația de sine.

Plimbarea în natură

Cel mai bun mod de a vă reconecta cu spiritul pământului și cu spiritualul în această perioadă este să ieșiți din zgomotul lumii și să vă retrageți în natură.

Faceți plimbări în natură. Dacă ascultați natura în această perioadă veți auzi o liniște sfântă. Este acum în natură o liniște profundă. Dacă taci și ești atent, simți cum se liniștește și mintea, și sufletul. Fără niciun exercițiu și niciun efort. Trebuie doar să te oprești și să fii atent.

În mijlocul naturii acum legătura cu lumea spirituală se simte acut. Faceți plimbări de minim 15 minute. După un 15-20 de minute de mers în același ritm se deconectează conștiința. Nici nu trebuie să vă gândiți la ceva anume. Sau puteți să meditați la un subiect de interes, la rolul vostru acum și aici.

Dacă nu aveți timp sau posibilitatea de a face plimbări mai lungi prin natură, preferabil seara, puteți să ieșiți seara târziu pe balcon, după ce se duce lumea la culcare și e mai liniște, și să vă lăsați pătrunși de această liniște sfântă. Important este momentul și trăirea din acel moment.

Cum pot servi eu?

Este minunat și incredibil cât suntem de ajutați în această perioadă să ne descoperim și să evoluăm, să devenim Oameni și să ne aducem aportul la evoluția noastră ca specie și la evoluția ființei Pământ.

Dar, după cum am observat cu toții, cu atât mai mult suntem inspirați și ghidați de sus atunci când ne punem întrebarea: Cum pot servi eu?

Fiecare este unic și are darurile sale și modul său unic și special în care poate servi, în care își poate aduce contribuția la evoluția personală, dar mai ales la evoluția generală a omenirii. Și atunci când intrăm în acest tipar mental – de cum pot fi eu personal de folos – suntem mult mai aproape de a ne descoperi propriul potențial sau chiar menirea, destinul și rostul nostru pe acest Pământ. Chiar dacă, paradoxal, asta înseamnă să faci ceva pentru tine personal.

Este indicat, atunci când vrei să te lași inspirat, să renunți cât mai mult la așteptările tale și la prejudecățile raționale pe care le ai vizavi de tine și de ceea ce crezi tu că ar fi mai bine de făcut.

Important este să fiți în momentul actual, să vă faceți planurile pentru momentul de acum și aici în care vă aflați, pentru momentul din viața voastră în care sunteți acum, pentru momentul de dezvoltare și evoluție personală de aici și acum.

Fiecare se află unde se află cu un scop anume și fiecare trebuie să pornească de unde se află acum.

Iar acum, în preajma Crăciunului, este cea mai bună perioadă din an în care să pornești pe drumul către sine.

De la Sfântul Nicolae până la Sfântul Ioan am pășit în luna sacră. Este perioada din an în care lumea spirituală se află cel mai aproape de Pământ.

În această perioadă apropierea de lumea spirituală ne ajută să fim inspirați. Este perioada optimă în care să ne evaluăm și să ne creăm.

De la Sfântul Nicolae până la Sfântul Ioan am pășit în luna sacră. Este perioada din an în care lumea spirituală se află cel mai aproape de Pământ.

În această perioadă apropierea de lumea spirituală ne ajută să fim inspirați. Este perioada optimă în care să ne evaluăm și să ne creăm.

One thought on “Liniste sfanta. Cum poti in perioada Craciunului sa te descoperi pe tine si menirea ta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *