Poți avea absolut orice îți dorești în viața aceasta atât timp cât în interior nu depinzi de lucrul respectiv.
Citește articolul anterior pentru o descriere a ce este și cum se manifestă atașamentele interioare.
În acest articol este o listă a atașamentelor de la care se poate pleca, listă făcută după cărțile lui Lazarev din ciclul „Diagnosticarea karmei”.
Una dintre sursele principale de suferință, dacă nu singura, este atașamentul. Dacă suntem atașați de ceva/cineva și nu putem renunța la el, la un moment dat sau altul vom suferi.
În funcție de cât de tare suntem legați de ceva, cu atât mai mult vom suferi când îl pierdem.
De aceea cel mai inteligent lucru de făcut este să învățăm să scăpăm de atașamente. Să învățăm să recunoaștem când avem un atașament și să ajungem să ne eliberăm de ele.
Pentru a putea să ne recunoaștem atașamentele, dau mai jos o listă de la care se poate pleca. Lista este făcută de mine citind cărțile lui Lazarev și structurând de acolo această informație.
În principiu atașamentele sunt clasificate în funcție de structurile karmice așa cum le vede și le denumește Lazarev. Lista este un punct de plecare, cu rol de ghidare. Nu este neapărat exhaustivă.
În cărțile sale Lazarev descrie aceste atașamente pe bază de exemple și explicații mult mai în detaliu. De aceea eu recomand citirea cărților sale.
Iată și lista atașamentelor și a nivelurilor de atașament, pe structuri karmice:
1. structura materială – atașament de materie: bani, bunăstare, destin, putere;
2. structura spirituală – atașament de spațiu: aptitudini, intelect, capacități, idealuri, moralitate, ordine;
3. structura temporală – atașament de iubirea de oameni și lume;
4. structura de distrugere a Universului – atașament de perfecțiune;
5. structura de creație a Universului – atașament de creație;
6. structura stabilizării – atașament de credință în oameni sau Dumnezeu;
7. structura menirii divine – atașament de menirea divină;
8. structura întoarcerii la Dumnezeu – atașament de viitor.
Am preferat să trec lista separat de articolul cu descrierea ataşamentelor pentru a fi aici material de referinţă, separat, la care se poate reveni, care se poate printa şi cu care se poate lucra individual.
Citește și articolul 2 metode de lucru pentru a te elibera de atașamente.
Bună dimineața, am citit articolul despre atașamente. Vă rog să-mi spune-ți care este soluția în cazul atașamentului față de fiul iubit care a murit și cum aș putea face față suferinței . Dacă durerea fizică poate fi atenuată sau chiar ar putea să dispară, durerea sufletească este cumplită. Am citit și articolul privitor la metodele de lucru de eliberare de atașamente. Dar oare, dragostea față de copilul tău pe care l-ai avut 46 de ani cum poate să fie atenuată sau atașamentul să dispară.
Fără să mă gândesc, fără să vreau încep să plâng. Mă străduiesc față de soț, să-mi înăbuș durerea ca să nu-l împovărez și pe el și cu suferința mea, Dar totul în zadar.Ce lucru pozitiv aș putea găsi în moartea bruscă a copilului meu ? Ajutor!!!!!!!!!!
Buna ziua. Suferinta aceasta este un proces si nu trebuie inabusita, trebuie procesata. Cel mai bine ar fi sa vorbiti cu cineva fata in fata, un psiholog bun v-ar ajuta sau cineva care a trecut prin aceasta experienta si a depasit-o.
Oricum dvs. va gasiti intr-un proces de cautare de solutii si acestea vor veni.
Ajuta sa incepeti sa cautati sa intelegeti moartea ca trecere si sa simtiti prezenta fiului dvs in spirit si care acum cel mai probabil e in apropiere si incearca sa va ajute. Va recomand sa cititi carti despre viata de dincolo. Uitati aici cateva exemple sa incepeti http://oanamuntean.ro/10-carti-care-m-au-impresionat-despre-calatoria-sufletului/
Si eventual sa cautati in orasul dvs si sa va alaturati oamenilor si grupurilor cu interese spirituale. Ajuta mult mai mult cand esti inconjurat de oameni care iti pot da o perspectiva mai larga asupra vietii si o veti prelua si intelege mai usor fiind cu ei.
Daca imi spuneti din ce oras sunteti, poate va pot face cateva recomandari.
Procesul de detasare va veni treptat, prin intelegere. Iar prin faptul ca dvs cautati, am toata increderea in dvs si in lumea spirituala ca va va oferi raspunsuri.
Doamne-ajuta!
Când faci eforturi să manifești o anumită trăsătură… va să zică… nu te-ai schimbat de fapt! Dacă te enervează la alții este tocmai pentru că acea trăsătură se află în Umbra, în inconștient șa tine! Și, cu cât faci eforturi să ascunzi acea trăsătură, chiar și de tine însuți.. eforturi chinuitoare de a nu manifesta ceva existent, cu atât mai mult te enervează alții care o manifestă! Dacă ai conștientizat și înțeles că ai acea trăsătură,acceptând acest fapt, atunci se va petrece și schimbarea și vei deveni tolerant, iertător și nu vei mai face efort să manifești acea trăsătură pozitivă!