Frica este o entitate astrală care există și ne influențează în corpul nostru astral și scriam despre aceasta în articolul Despre frică.
Una dintre metodele de a ne depăși fricile este să le înțelegem. Iar pentru a le înțelege, una din metodele cele mai elevate este să le observăm.
Observă-te în momentele în care ți-e frică. Scrie într-un jurnal toate observațiile pe care le ai. Sunt mai multe feluri de frică, de diferite intensități și calități și fiecare acționează în mod diferit asupra ta.
Observă cum se manifestă corpul tău la contactul cu frica. Ce fel de senzații fizice ai? De unde pornesc concret, din ce parte a corpului? Cum se continuă mișcarea acesteia? De exemplu, pornește dinspre tine în exterior sau din exterior spre tine? Pornește de la nivelul picioarelor? Sau al abdomenului? Sau din gât? Sau din cap? Apoi observă mai concret: din ce parte a abdomenului, sau a capului sau a picioarelor? Apoi în ce parte o ia senzația? În sus? În jos? Te învăluie? Se mută într-o parte sau alta? Pe unde? Observă viteza cu care se mișcă frica: este mai rapidă, mai lentă? Și tot așa.
Fă acest exercițiu de observație de câte ori poți și notează ce ai simțit. Sau, și mai bine, desenează. Cât se poate de schematic. Nu trebuie să ai cunoștințe sau talent la desen. Important este să-ți faci o imagine despre ce se întâmplă cu tine în momentul în care ți-e frică.
Așa, în timp, îți vei da seama ce este și cum acționează fricile la nivelul corpului tău astral și, împreună cu aceste observații, vei avea anumite conștientizări și revelații care te vor ajuta să îți depășești fricile și să faci un pas înainte în a deveni propriul tău stăpân.
Nu judeca ce observi și nu gândi ce ar trebui să observi. Chiar dacă ți se pare greșit sau ilogic ce simți, lasă observațiile cât mai libere cu putință pentru a putea ajunge la rezultate cât mai obiective cu putință. Nici măcar nu este important cum este și cum „arată” frica, important este procesul de observare. Acest proces în sine dezvoltă anumite forțe ale sufletului tău, care sunt mai importante în sine decât obiectul observării, cel puțin în primă fază.
Notează și desenează oricum simți la început și de fiecare dată, chiar dacă senzațiile tale se pot chiar contrazice de la o observație la alta. Important este procesul. Și în timp vei înțelege de ce ai simțit ce ai simțit și vei ajunge să poți distinge ce e real de ce e imaginar din toate observațiile tale. Dar important este să nu grăbești procesul și să nu ai nicio așteptare de la el.
De asemenea, nu este nevoie să fii într-o situație în care să ți se declanșeze involuntar frica. Exercițiul se poate face la fel de bine în „condiții de laborator”, adică să îți amintești sau să-ți imaginezi o situație în care îți e frică de ceva și atunci vei simți starea de frică, deci vei putea să o observi.
La nivelul următor se pot observa și influențele fricii asupra gândurilor, dar cred că este mai util să ajungi să stăpânești primul proces, deoarece controlul gândurilor este mai greu de făcut și necesită să ai deja dezvoltate anumite capacități sufletești.
Fă acest exercițiu alternat cu observarea unor sentimente pozitive, de exemplu bucuria, ca să nu te supui prea mult numai unor sentimente negative. Poate ar fi chiar mai indicat să observi mai des bucuria și, din când în când, frica.
Deocamdată… spor la treabă și aștept să-mi spui ce observații ai.
NOTĂ: Imaginea este cu titlu orientativ.
NOTĂ2: Tipul acesta de exerciții l-am învățat și practicat la cursurile prietenului meu, Sebastian @ www.sebastianstanculescu.ro
am sa fac exercitiul. multumesc